12.19.2015

Круг

Понекогаш мислам на умрените.
И ќе ми каже: ајде сега, радувај се на животот, дете, сопруг, дом, радости!
Па нели кога губиме некој утешните зборови секогаш гласат: ќе се сеќаваме на нив засекогаш!
Мислам на Тоше, Бранко Ѓорчев, на сосетката од спротива која не ја ни познавав. Ќе се сетам на баба, дедо.

Засекогаш

Засекогаш

Зашто!

Милион дијалози смислени да распараат срце немо се кријат во душата кога ќе те видам.

5.20.2014

Велосипед вреден живот!

Пред да го прочитате текстов прашајте ги родителите што им е повредно и помило: парите кои ви ги дале да си купите точка или самите вие?

2.18.2014

Некои одлуки се донесени без одлука!

Обично го читам законот, одредби и слични одлуки кои сакам да ги критикувам пред да напишам било што, ама еве денес решив да им верувам на Дневник со толкувањата и да се лишам од читање.
Се работи за новата одлука за комунален ред донесена од страна на Град Скопје. Скоро се што е донесено ми е прифатливо, освен делот со миленици, кој лично ме засега бидејќи онака како што е предвиден е неизводлив.

10.30.2013

Ехххх, тоa беа времиња!

Иначе ова со фабриките е од поново време! Пред 15 години памтам мајка ми од платата у Годел купи 3 стана и плац на Водно!
Порано фабриките беа со газди ко Вили Вонка. Одеа само една смена и тоа само 6 часа. Не се работело на норма и немало штетни материи!
Татко ми исто така презадоволен од Алумина замина пред 15 год во иностранство, за да ги научи тамошните газди како треба. Било прекрасно тука!

9.17.2013

ПРОТЕСТИРАМ!

Има една чудна навика нашиот народ на аргументирање на своите ставови и мислења. Наместо факти се почесто добивам подредување по важност и споредби на работи кои немаат врска едни со други. Како главна покрепа на она што го зборуваат и пишуваат е напад многу често и на правилното затоа што се почесто замижуваме пред лошото.
Ако сакаш легализација на марихуаната, барај легализација, не ми прави светец од наркоман со историја. Ако сакаш да дуваш трева, имаш начин како тоа да го побараш без да направиш херој од Кили, човек кој некогаш водеше каравани кои проповедаа дека дрогата е лоша. Ако сакаш зеленило во твојот град, дојди протестирај и кога ги сечат дрвата и во моето маало.
***
Протестирам против сите оние кои бараат спас за Кили.
Протестирам против комшијата што мисли дека може да ја турира колата под прозор 30 минути во недела сабајле.
Протестирам против кираџиите од карши кои не научија дека врата се затвора со рака, не се остава на промајата.
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));